Leírás és Paraméterek
Kapszulánként 30 mg fokhagyma olaj, melyből 15mg az allicin tartalom. A fokhagymaolaj, több mint 200-féle biológiailag aktív anyagot – vitamint, ásványi anyagot, aminosavat és enzimet tartalmaz. A fokhagyma előnyösen befolyásolhatja a vérzsír, valamint a káros vérkoleszterin (LDL) szintet, hozzájárulhat az immunrendszer működéséhez.
Ezt a gyógynövényt már 5000 éve rágcsálják az emberek. A világ számos helyén varázsszerként használták: az ókori népek a nyakukban viseltek egy fokhagymagerezdet amulettként. Ez a növény a “gyógyn9vények” kategóriájába sorolódott. Az ókori népek is használták és fennmaradt több olyan írás ami a hatását is megemlítette. Rövidesen az egész világon elterjedt és számos konyha nélkülözhetetlen fűszere lett évszázadokon.
A hagymagumó alliint és alliináz nevű enzimet tartalmaz. Az alliinből a sejtsérülés hatására – hagyma megvágása – alliináz hatására különböző vegyületek képződnek: allicin, számos szulfid, melyek a fokhagyma jellegzetes szagáért felelősek. Ezenkívül megtalálhatók még az alábbi összetevők: kéntartalmú peptid származékok, B- és C-vitamin és flavonoidok.