Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
3.819 Ft
Menny.:db

Isla-Mint torokpasztilla 30x

Raktárinformáció: Nincs raktáron
Egységár: 127,30 Ft/db

Az izlandi zuzmó kivonatát tartalmazó Isla® összetevői balzsamként védik a torok és a gége nyálkahártyáját, így megakadályozzák a további irritációt.

Cikkszám: 614030
Polchely
NO2-14
Kiszerelés
30db
3.819 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

Tájékoztató
isla ®  moos  
torokpasztilla


Mit tartalmaz az isla® moos torokpasztilla? 

1 torokpasztilla 80 mg-nak megfelelő izlandi zuzmó vizes kivonatát tartalmazza (0,4-0,8:1).
Egyéb összetevők:
gumiarábikum, szukróz, folyékony paraffin, karamell (színezőanyag, E150), tisztított víz. 
1 torokpasztilla 424 mg szukrózt tartalmaz, ami 0,035 BE-nek felel meg.
Milyen esetekben alkalmazható az isla ®  moos?
Az izlandi zuzmó kivonatot tartalmazó isla®  moos torokpasztilla nyugtatja a köhögési ingert, és enyhíti a rekedtséget. Az isla® moos összetevői balzsamként védik a torok és a gége nyálkahártyáját, így megakadályozzák a további irritációt. Ezáltal a nyálkahártya gyorsabban képes regenerálódni.  Alkalmazása különösen ajánlott az alábbi esetekben:
•  köhögésinger és rekedtség,
•  hangszálak erős igénybevétele (éneklés, sok beszéd),
•  száraz levegő (fűtött, klimatizált légtér),
•  szájszárazság,
•  korlátozott orrlégzés.
Mikor nem alkalmazható az isla® moos?
Az  isla® moos nem alkalmazható valamely összetevővel szembeni túlérzékenység esetén.
Mire kell odafigyelni az isla® moos alkalmazása előtt?
Amennyiben tudomása van arról, hogy valamilyen szénhidrát-intoleranciában (cukoremésztési zavar) szenved, kérjük, az alkalmazás előtt kérdezze meg orvosát!
Szabad-e az isla®  moost alkalmazni terhesség és szoptatás idején?
Nincsenek olyan ismeretek, amelyek a várandóssági és szoptatási időszak alatti alkalmazás ellen szólnának.
Hogyan ajánlott alkalmazni az isla® moost? 
Felnőtteknek és gyermekeknek 4 éves kortól javasolt naponta többször 1-2 torokpasztillát lassan elszopogatni.  Gyermekek esetében meg kell győződni arról, hogy a torokpasztillákat megfelelő módon tudják-e elszopogatni.
Információ cukorbetegeknek:
1 torokpasztilla 424 mg szukrózt tartalmaz, ami 0,035 BE-nek (kenyéregység) felel meg.
Milyen hosszú ideig alkalmazható az isla® moos?
Amennyiben szükséges, a torokpasztillákat hosszú ideig lehet alkalmazni. Ha a tünetek 10 napon belül nem javulnak, javasoljuk, keresse fel orvosát, gyógyszerészét! 
Milyen nemkívánatos hatást válthat ki az isla® moos?
Egyes esetekben túlérzékenységi reakció is előfordulhat.
Mire kell még ügyelni az alkalmazás alatt?
A lejárati idő szerepel a külső dobozon és a buborékfólián is. Lejárati időn túl ne alkalmazza  a  készítményt! A torokpasztillákat száraz helyen és 25 °C alatt kell tárolni.  
A buborékfólián szereplő rövidítések magyarázata: 
MFG: gyártási idő,
EXP: lejárati idő,
LOT: gyártási szám.
Milyen kiszerelésben kapható az isla ®  moos? 
Egy doboz 30 torokpasztillát tartalmaz. 
Gyártó: 
Engelhard Arzneimittel GmbH & Co. KG 
Herzbergstr. 3 
61138 Niederdorfelden, Germany 
Tel.: +49 (0) 6101 / 539 - 300 
Fax: +49 (0) 6101 / 539 - 315 
Internet: http://www.engelhard.de E-mail: info@engelhard.de
Magyarországi képviselet:  
Hosptess Kft., 1036 Budapest, Lajos utca 74-76.
A tájékoztató felülvizsgálatának  
dátuma: 2015. február
Gyermekek elől elzárva tartandó!
Kérjük, olvassa el figyelmesen az alábbi tájékoztatót, mert az fontos információkat tartalmazhat az orvostechnikai eszköz alkalmazására vonatkozóan! További kérdés esetén, kérjük, forduljon orvosához, illetve gyógyszerészéhez!
isla moos HU PB1691000.indd   1 18.03.15   13:50Izlandi moha (zuzmó) eredete
Az  izlandi  moha  (zuzmó)  a  XVII.  századtól ismert a népgyógyászatban tüdő- vagy lázmoha  néven.  Észak-,  Közép-  és  Kelet-Európa  valamint  Észak-Amerika  alföldjein, közép-  és  magashegységeiben  honos növény, előszeretettel képez telepeket alacsony tápanyag-tartalmú talajokon.  
Az izlandi  moha valójában nem mohaféle, korábban minden növényt, amely úgy nézett ki, mint egy moha, annak is hívtak. Az izlandi moha a lombos zuzmófélék családjához (Parmeliaceae) tartozik,  amely bizonyosgomba és alga együttélése (permanens szimbiotikus  társulása).  Az izlandi zuzmó átlagosan  10  cm  magasra  megnövő  teste villaszerű  elágazásaival szarvasagancsra emlékeztet, szélei fodrosak. A zuzmónövény színe barnás-olívazöld, míg fonákja fehéres-szürkés.
A nyálkahártya irritációval, illetve kórokozókkal szembeni védekezése
Szervezetünk naponta megküzd a levegővel belélegzett kórokozókkal. A kórokozók egyik fő behatolási pontja a felső légutak. A sértetlen és egészséges nyálkahártya könnyedén hárítja a támadásokat. Az irritált vagy a száraz levegő (fűtött vagy klimatizált helyiség), illetve szennyezett  levegő (szmog, dohányfüst) révén legyengült nyálkahártya viszont könnyű behatolási kaput jelent a kórokozók számára. Ez a torok, illetve gége irritációjához, gyulladásához, köhögéshez és rekedtséghez vezet. 
A köhögési inger csillapítása, rekedtség csökkentése
Az  izlandi zuzmóban lévő nyálkaanyag, amelyet az  isla ®  moos is tartalmaz, balzsamként terül el a torok és a garat-gége nyálkahártyáin, ezáltal pajzsként véd a száraz  és  pollenekkel  szennyezett  levegőtől. Így a már irritált nyálkahártya sokkal gyorsabban képes visszanyerni eredeti védekezőképességét. 
Az isla ®  moos különlegessége
Az isla ® moos a zord északi éghajlatról származó  izlandi zuzmó kivonatát tartalmazza. A szárazanyag legalább 80%-ban tartalmazza a zuzmó nyálkaanyagát. A szárazanyag-tartalom  maradék  nélkül  oldódik fel szopogatás közben, s oszlik el balzsamként a száj, a torok és a gége-garat nyálkahártyáján, és ezáltal fejti ki védő hatását.
A hangszálak védelme
A gyenge hang, illetve rekedtség jelzi, hogy a különösen érzékeny hangszálakat valami  irritálja.  Ilyen esetekben az isla® moos nyugtató módon hat s ápolja a hangszálakat. Az isla ® moost azonban megelőzésképpen is lehet alkalmazni a hangszálak védelme érdekében. 
Szájszárazság
A szájszárazságnak sokféle kiváltó oka lehet. Bizonyos gyógyszerek (pl. antipszichotikumok, vérnyomáscsökkentők) rendszeres szedése csökkent nyálelválasztást eredményezhet. Egyes betegségek, mint a cukorbetegség, reumatikus megbetegedések (pl. rheumatoid arthritis) szintén okozhatnak szájszárazságot. 
Ezenfelül külső behatások, száraz levegő, túlzott kávé- illetve teafogyasztás, dohányzás  vagy  éppenséggel  csökkent  rágási aktivitás  is  kiválhatnak  szájszárazságot. Végül a csökkent nyálelválasztás oka egyszerűen az idős kor is lehet, ezért panaszkodik sok idős ember szájszárazságra. Az isla ®  moos összetevői képesek nedvesíteni a  kiszáradt  nyálkahártyát,  és  kellemes érzést keltenek. 
Sportolás esetén is védeni kell a nyálkahártyát
Fizikai tevékenység során a nyálkahártya igénybevétele erősebb, mint általában. 
Ennek következménye a kiszáradt és irritált nyálkahártya. Az isla® moos ilyen esetekben is természetes módon védi a nyálkahártyát. A sportolás előtt elszopogatott torokpasztillák ezért remek segítséget nyújtanak a száj és a torok kellemetlen kiszáradásának elkerüléséhez.

Az isla ®  moos kiválóan tolerálható

Az  isla ®   moos torokpasztillákat  alkalmazhatják  érzékeny  gyomrú  emberek  is.  A kellemes, natúr ízű isla ®  moos különösen kedvelt  gyermekek,  és  idősebb korúak körében. Homeopátiás szerekkel is kombinálható

Köhögés Típusai Száraz köhögés/Köhögés csillapítás

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére