Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
3.225 Ft
Menny.:db

Gere Villányi szőlőmag olaj 250ml

Raktárinformáció: Nincs raktáron
Egységár: 12,90 Ft/ml

Hidegsajtolással nyert bioaktív antioxidáns,amely gazdag bioflavonokban, telítetlen zsírsavakban, linolsavban (az F-vitamin egyik alkotója) és E vitaminban, könnyen emészthető és koleszterinmentes.

Cikkszám: 125066
Polchely
K5-37
3.225 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

Hidegsajtolással nyert bioaktív antioxidáns,amely gazdag bioflavonokban, telítetlen zsírsavakban, linolsavban (az F-vitamin egyik alkotója) és E vitaminban, könnyen emészthető és koleszterinmentes.

Megvédi az érrendszert a meszesedéstől, erősíti a vérereket és a hajszálerek falait, ezáltal is csökkentve a trombózisveszélyt. Hatékonyan befolyásolja a vér koleszterin- tartalmát, növeli a „jó” HDL-, és csökkenti a „rossz” LDL- szintet, megelőzve a szívbetegségek kialakulását és a szívinfarktus előfordulási esélyét. Kúraszerű fogyasztása javasolt.

A csodálatos szőlőmag

Dr. Márk László, a Pécsi Tudományegyetem Biokémiai és Orvosi Kémiai Intézet analitikai laborjainak vezetője, egyben a Gere Attila Pincészetével közös, szőlőmaggal és vörösborokkal kapcsolatos kutatások résztvevője így nyilatkozott a szőlő magját érintő kutatási eredményekről:

“Villányi vörösborokban vizsgáltuk a polifenolokat 2004-től. Ezek az anyagok védik a szív- és érrendszert, s mint kiderült, kettes számú cukorbetegségben csökkentik az inzulinrezisztenciát. Ezekben a polifenolokban található a híres rezveratrol is: erről a molekuláról bizonyosodott be először, hogy pozitív orvosbiológiai hatásokkal bír. Ezeknek a polifenolos komponenseknek köszönhető az ún. francia paradoxon is, vagyis az a tény, hogy annak ellenére, hogy a franciák sok zsíros ételt fogyasztanak, a szív- és érrendszeri betegségek kockázata és a megbetegedések száma náluk mégis viszonylag alacsony. A kutatások szerint mindez a kulturált vörösbor fogyasztásra vezethető vissza, ugyanis a borból felszívódnak a polifenolok, és védik a szervezetet. Szőlőmagporok vizsgálata során végül ugyanazok a pozitív hatások igazolódtak, mint a bor polifenoljainál.”

A mag további, jótékony alkotóelemei közé tartozik a boron, bioflavin, P-vitamin, a kálium, nátrium, kalcium, magnézium, illetve bizonyos nyomelemek, mint a vas, réz, molibdén, mangán stb., amik a polifenolokkal együtt védik idegrendszerünket.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére