Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
5.175 Ft
Menny.:db

ClinSin Med Junior orr/melléküreg öblítő készlet

Raktárinformáció: Utolsó 1 db raktáron
Egységár: 5.175,00 Ft/db

Orvostechnikai eszköz Készlet az orr- és a melléküregek öblítésére A ClinSin med junior orvostechnikai eszköz izotóniás (fiziológiás) és hipertóniás (magas sótartalmú) oldat készítésére egyaránt alkalmas. 

Cikkszám: 542790
Polchely
NO1-46
5.175 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

Orvostechnikai eszköz Készlet az orr- és a melléküregek öblítésére A ClinSin med junior orvostechnikai eszköz izotóniás (fiziológiás) és hipertóniás (magas sótartalmú) oldat készítésére egyaránt alkalmas.

Az izotóniás oldat természetes módon tisztítja meg az orrot a felgyülemlett allergénektol, baktériumoktól és vírusoktól. A tisztításon kívül a hipertóniás oldat össze is húzza a nyálkahártyát fertőzések, allergiák (szénanátha), arcüreggyulladás és a melléküregekben felhalmozódott váladék esetén.

Kérjük, olvassa el figyelmesen az alábbi utasításokat, mivel azok a termék megfelelő használatával

kapcsolatos fontos információkat tartalmazzák.

ClinSin med junior vény nélkül kapható orvostechnikai eszköz.

Tartsa meg a használati útmutatót, hogy szükség esetén újra elolvashassa. Bármilyen kérdés felmerülése esetén konzultáljon orvosával, gyógyszerészével.

ClinSin med junior orvostechnikai eszköz egy készlet, amely 1 ­flakont és 16 tasak felforralt vízben oldható port tartalmaz az orr- és melléküregek öblítésére, tisztítására, ápolására, megelőzési célra, valamint orr- és melléküreg műtét utáni tünetek kezelésére.

Ez az orvostechnikai eszköz az alábbi esetekben használható:

• arcüreggyulladás,

• különböző eredetű nátha (allergia és fertőzés),

• orr- és melléküreg műtéti beavatkozások előtt és után,

• magas portartalmú vagy nagyon száraz levegő esetén,

• száraz orrnyálkahártya esetén az orr gyógyszeres kezelése után,

• az orr- és melléküregek megfelelő higiéniájának fenntartására.

ClinSin med junior orvostechnikai eszköz izotóniás (fiziológiás) és hipertóniás (magas sótartalmú) oldat készítésére egyaránt alkalmas.

Az izotóniás oldat természetes módon tisztítja meg az orrot a felgyülemlett allergénektől, baktériumoktól és vírusoktól.

A tisztításon kívül a hipertóniás oldat össze is húzza a nyálkahártyát fertőzések, allergiák (orrfolyás, szénanátha), arcüreggyulladás és a melléküregekben felhalmozódott váladék esetén.

HASZNÁLAT MÓDJA:

Izotóniás (fiziológiás) alkalmazásra 1 tasak készítményt kell feloldani 120 ml felforralt meleg, de már nem forró vízben.

 hipertóniás (magas sótartalmú) oldat készítéséhez 2 tasak készítményt kell feloldani 120 ml felforralt meleg, de már nem forró vízben.

ClinSin med junior orvostechnikai eszköz 4 év feletti gyerekek esetében alkalmazható. Az eszközt felnőtt felügyelete mellett kell használni. Naponta egyszer vagy kétszer kell öblíteni az orr- és

melléküregeket, legalább egy órával a szabad levegőre való kimenetel (amennyiben a külső hőmérséklet 19°C-nál alacsonyabb), ill. lefekvés előtt.

Izotóniás (­fiziológiás) oldat – 1 tasak tartalmát szórja a ­flakonba, töltse meg felforralt (már nem forró) meleg vízzel, amíg a 120 ml jelzést eléri. A ­flakont zárja le a kupakkal, majd az ujjával fedje le a kupak tetején lévő nyílást, és addig rázogassa, amíg egy tiszta oldat keletkezik. Azután az oldattal előbb az egyik orrnyílást (az oldat egyik felével), azután a másikat (az oldat másik felével) öblítse.

Hipertóniás (magas sótartalmú) oldat – 2 tasak tartalmát szórja a ­flakonba, majd töltse meg felforralt (már nem forró) meleg vízzel, amíg a 120 ml jelzést eléri. A ­flakont zárja le a kupakkal, majd az ujjával fedje le a kupak tetején lévő nyílást, és addig rázogassa, amíg egy tiszta oldat keletkezik.

Azután az oldattal előbb az egyik orrnyílást (az oldat egyik felével), azután a másikat (az oldat másik felével) öblítse.

Enyhe, égető érzés jelentkezhet az orr öblítése után.

CinSin med junior egy újrafelhasználható orvostechnikai eszköz. Az orr- és a melléküregek öblítése után, a fl­akont és a feltétjét folyó vízzel gondosan meg kell tisztítani, és meg kell szárítani.

Csak a készletben található ­flakont használja az öblítéshez. Ha a ­flakon eltörik vagy deformálódik, illetve három havi használat után újra kell cserélni.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS:

FIGYELMEZTETÉS – csak az eredeti és tiszta fl­akonnal szabad öblögetni (minden használat után a feltéttel együtt alaposan meg kell tisztítani a fertőzés elkerülése érdekében).

I. Szórja 1 tasak tartalmát (izotóniás oldat készítéséhez) vagy 2 tasakot (hipertóniás oldat készítéséhez) a flakonba, töltse meg felforralt (de már nem forró) meleg vízzel, amíg eléri

a 120 ml jelzést

II. Zárja le precízen a fl­akont, fedje le az ujjával a feltéten lévő nyílást, és rázogassa a tartályt tiszta oldat keletkezéséig.

III. Hajoljon mosdókagyló vagy egy mosdótál fölé, és szájon át történő könnyed légzés közben helyezze az egyik orrnyílásba a ­flakon feltétjét, majd nyomja össze óvatosan a ­flakont, hogy az oldat 50%-a bejusson az orrnyílásba. (Ne nyomja össze a másik orrnyílást, mivel annak nyitva kell

maradnia, hogy a víz és a különböző váladékok távozhassanak az orrból.) Az oldat másik 50%-t a másik orrnyílásba alkalmazza, és ismételje meg az előbbi teljes eljárást.

NE NYELJE LE AZ OLDATOT!!!

IV. Mindkét orrnyílás öblítése után fújja ki az orrát, és eldobható zsebkendővel törölje meg. Öntse ki a maradék oldatot. Minden öblítés előtt készítsen új oldatot.

ÖSSZETEVŐK:

Minden ClinSin med junior tasak 1,08 g nátrium-kloridot tartalmaz.

FIGYELMEZTETÉSEK ÉS ÓVINTÉZKEDÉSEK:

Ne használja, ha allergiás a hatóanyagra. Nem szabad a készletet használni teljesen eldugult orr, orrsövényferdülés, fülfertőzés esetén.

Orrműtéten átesett betegek esetében a készlet használata előtt konzultálni kell a kezelőorvossal. Ne öblögesse az orrát vagy a melléküregeket forró vagy nem felforralt csapvízzel. Ne használja a lejárati idő után.

HOL ÉS HOGYAN KELL A TERMÉKET TÁROLNI:

Gyermekek elől elzárva tartandó. Eredeti csomagolásban tárolandó, fénytől és nedvességtől védve. Tartsa be a tárolási körülményeket. Ne használja a lejárati idő után. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

FIGYELMEZTETÉS: Száraz helyen tárolja. Ne tárolja úgy, hogy a feltét a tartályon van. Ne tárolja a nedves alkatrészeket műanyag zacskóban. Ne használja a fl­akont, ha sérült vagy nem eltávolítható elszíneződések találhatók rajta. A károsodások elkerülése érdekében ne tegye a ­flakont, a feltétet és a csövet forrásban lévő vízbe.

KÖLCSÖNHATÁSOK:

Nem ismertek.

ORVOSI BALESETEK:

Nem jeleztek balesetet megfelelően használt készlet esetében.

VÁRATLAN ESEMÉNYEK JELENTÉSE

Az orvostechnikai eszközre vonatkozó minden váratlan eseményt jelenteni kell a gyártó és a hatóság részére, melynek az elérhetősége: Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet

Postaók 450.

H-1372 Budapest

Honlap: www.ogyei.gov.hu

elérhetőségeken keresztül.

Csomagolás tartalma:

ClinSin med junior orr- és melléküreg-öblítő készlet 4 év feletti gyerekek számára orröblítő ­flakonból és 16 db oldatkészítésre alkalmas portartalmú tasakból (1,08 g/db) áll.

Gyártó:

Natur Produkt Pharma Sp. z o.o.

ul. Podstoczysko 30

07-300 Ostrów Mazowiecka

Polska

Forgalmazó:  Dr. Theiss Naturprodukt Kft. 1116 Budapest, Barázda utca 42.

Az orvostechnikai eszköz használati útmutatója és címkézése megfelel a gyártó által az eszközzel együtt nyújtott tájékoztatási követelményeknek, amint azokat az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2017/745 rendelete (2017. április 5.) tartalmazza.

Orvostechnikai eszköz, mely egyben gyógyászati segédeszköznek is minősül.

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére